Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-05@11:06:22 GMT

دبی؛ سیلیکون ولی در صحرا

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۸۰۱۴۴

دبی؛ سیلیکون ولی در صحرا

ایتنا - طرح دبی این است که به بهشت موعود برای دانشمندان و کارآفرینان فناوری از سراسر جهان تبدیل شود.
دبی چند سالی‌ است که چشم به آینده‌ای متفاوت دوخته و می‌خواهد روزهایی را ببیند که زندگی ساکنانش با فناوری پیشرفته به همراه ربات‌ها، ماشین‌های پلیس بدون راننده و بالاترین درجه استفاده از انرژی‌های تجدید‌پذیر همراه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آزمایشگاه آینده دبی یکی از مکان‌هایی است که شبیه‌سازی این دبی جدید را بررسی و آزمایش می‌کند.

به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، آزمایشگاه تحقیق و توسعه کاربردی که درزمینه رباتیک، هوش مصنوعی و خودکارسازی تخصص دارد، نمی‌تواند از تصویر امارات با ساختمان‌های پرزرق‌وبرق، هتل‌های شیک، تعطیلات آفتابی و خرید از خانه‌های مد مطرح جهان خیلی دور باشد.

محققان در طول دوران همه‌گیری در این آزمایشگاه روی طراحی دستگاه‌های تنفس مصنوعی برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ کار کردند که مقدار دقیق اکسیژن لازم در بیماران خاص را نشان می‌داد.

خلیفه القامه، مدیر آزمایشگاه آینده دبی که گروهش همچنین روی طراحی پهپادها و ربات‌های تمیزکار فعالیت می‌کند -که می‌توانند در موزه تازه افتتاح‌ شده آینده که نمایی پیچیده، مدور و خطاطی شده دارد به کار گرفته شوند- به نشریه دیلی میل گفت: «در شهری با سازه‌های فوق‌العاده بلند، تمیز کردن یک مسئله مهم است. اگر بتوانیم پیچیده‌ترین ساختمان جهان را تمیز کنیم، می‌توانیم (تمیزکاری) یک ساختمان ساده را هم انجام دهیم.‌»
 
روث ساندرلند، نویسنده نشریه دیلی میل با نگاهی به تحولات اخیر می‌گوید: «دبی شیفته فناوری و نوآوری است. اقتصاد این کشور پیش‌تر بر بخش املاک و تجارت متمرکز شده بود، اما رونق آینده خود را در حیطه‌ گردشگری و فناوری می‌بیند به حدی که حتی به مسابقه فضایی پیوسته است.»

سارا الامیری، وزیر ۳۵ ساله دولت امارات متحده عربی در فناوری پیشرفته و یکی از سیاستمداران زن جوان تاثیرگذار اماراتی، رهبر علمی ماموریت موفقیت‌آمیز مریخ در سال گذشته بود که زنان ۸۰ درصد تیم علمی‌اش را تشکیل می‌دادند.

در اکسپوی ۲۰۲۰ فناوری و نوآوری در مقیاس بزرگ به نمایش گذاشته شد؛ ازجمله بازدیدکنندگان در غرفه‌ای که خطوط هوایی امارات راه‌اندازی کرده بود می‌توانستند با بازوهای رباتیک موادی را که در هواپیماهای آینده به کار گرفته می‌شوند، آزمایش کنند.

پلیس دبی که به دنبال معرفی این شهر با ‌عنوان امن‌ترین شهر جهان است در نمایشگاه اکسپو از ماشین‌های گشت بدون راننده که پیشرفته‌ترین وسایل نقلیه اجرای قانون در جهان محسوب می‌شوند، رونمایی کرد. این خودروها به پهپادهایی‌ مجهزند که می‌توانند مظنونان را شکار کنند.

اکسپو ۲۰۲۰ که ماه گذشته پس از شش ماه پایان یافت بخشی از تلاش گسترده‌ امارات متحده عربی – فدراسیونی متشکل از هفت ایالت ازجمله دبی و همسایه بزرگ‌تر نفت‌خیز آن ابوظبی – برای تنوع بخشیدن به اقتصاد و تبدیل شدن به یک قطب جهانی برای فناوری، نوآوری و پایداری بود.

دبی برخلاف ابوظبی، نفت زیادی ندارد، اما درآمد حاصل از اکتشاف‌های نسبتا کم خود را خرج تبدیل شدن به یک مرکز تجاری و مسافرتی کرده است. نیاز به گسترش پایه‌های اقتصادی ابتدا به دلیل بحران مالی ناشی از سقوط بازار املاک و سپس به دلیل همه‌گیری کرونا شکل گرفت.

طرح دبی این است که به بهشت موعود برای دانشمندان، فناوران و کارآفرینان فناوری از سراسر جهان تبدیل شود.
 
امارات با درک این موضوع که تاجران جوان، دیدگاه‌های سنتی و محافظه‌کارانه را برنمی‌تابند تا حدودی در حال تجربه آزادسازی ازجمله تمرکز تازه‌ای بر حقوق زنان و مشارکت آن‌ها در اقتصاد است.

طرح «ویزاهای طلایی» به کارآفرینان و سرمایه‌گذاران فناوری اجازه می‌دهد تا حداکثر ۱۰ سال در این کشور زندگی کنند، برخلاف وضعیت فعلی که اگر افراد کارشان را از دست بدهند، مجوزهای اقامتشان نیز لغو می‌شود.

سرمایه‌گذاری در بخش فناوری در دبی در حال افزایش است. باشگاه فناوری لندن، شبکه‌ای که سرمایه‌گذاران ثروتمند را با فرصت‌های مناسب آشنا می‌کند به‌تازگی اولین مرکز خارج از کشور خود را در دبی افتتاح کرد.

غول‌های سرمایه‌گذاری ازجمله سکویا، شرکت افسانه‌ای سرمایه‌گذاری خطرپذیر سیلیکون ولی و سافت بانک ژاپن نیز فعالیت خود را در دبی افزایش داده‌اند.

همچنین دبی ممکن است از زمان حمله ولادیمیر پوتین به اوکراین از فرار مغزهای فناوری که روسیه را تحت تاثیر قرار داده‌اند، بهره‌مند شود.

در طول چهار هفته پس از حمله روسیه به اوکراین حدود ۷۰ هزار نیروی کار در بخش فناوری روسیه را ترک کردند و بدون شک برخی از آن‌ها به امارات خواهند رفت.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: دبی فناوری سیلیکون ولی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۰۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا کشوری مثل مصر سریال "حشاشین" را ساخت؟


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم،‌ نشست نقد و بررسی سریال حشاسین با حضور حجت‌الاسلام مهدی فرمانیان استاد تمام دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی، حجت‌الاسلام سید علی بطحایی مدیر کل پژوهش دانشگاه ادیان و مذاهب، فرقه‌شناس و پژوهشگر جریان‌های اسلامی و مهدی علمی دانشور استادیار ادیان شرق دانشکده ادیان و مذاهب برگزار شد.

بطحایی بحث خود را با موضوع جریان های فکری مصر آغاز کرد و گفت: سریال حشاشین نسل جدید را درگیر کرده است. نسل جدید بر خلاف ممانعت‌ها این سریال را دیدند. نظر کلی بنده از سریال همان ضرب المثل معروف است که گفت «بعضی‌ها کج گفتند، اما رج گفتند.» کج گفتنش با آقای دکتر فرمانیان و دانشور است و رج گفتنش با من. رج گفته یعنی برنامه و هدف دارد و کار او روی حساب است. روی جریان‌های فکری، این سریال را ارائه داده است. این سریال را در قد و قواره سریال تاریخی نبینیم بلکه این فیلم، یک نبرد جریانی است که صحنۀ آیندۀ جهان اسلام را تشکیل می‌دهد. نبرد جریان های فکری در این اتفاق رخ می‌دهد. به چه معنا؟ جریان شناسی جهان اسلام حوزه مغفولی است. آینده پژوهیِ آن، مغفول تر است و از همه مغفول تر، نبرد بین جریان‌هاست که صحنه آینده جهان اسلام را شکل می‌دهد. در مصر و تونس و مغرب و ترکیه همین گونه است. تلاقی جریان ها صحنه آینده جهان اسلام را می سنجد.

 

وی افزود: اسلام سنتی خیلی در تلاقی با جریانات وارد نمی‌شود و حاشیه امنی برای خود دارد. روشنفکری هم بدنه‌ی مردمی ندارد و حضور اجتماعی هم نمی‌تواند داشته باشد؛ منتها سه جریانِ اسلام سلفی با قرائت جامعی که دارد و نیز اسلام سیاسی و اسلام سکولار صحنه‌ی آینده جهان اسلام را می‌سازند که باید در حوزه آینده‌پژوهی به آن توجه کنیم تا به مشکلی برنخوریم.  

سریال حشاشین به نزاریان شام ارتباط دارد

بطحایی گفت: باید به نکته ای توجه شود؛ اگر توجه نکنیم، بقیه تحلیل‌ها فایده نخواهد داشت. چون بعضی می گفتند این سریال آمده تا ولایت فقیه یا مهدویت را بزند، اما سرحلقه این سریال این است که چرا مصر این دغدغه را داشت؟ چون  نزاریان ارتباطی به مصر ندارد. نزار پس از اینکه از خلیفه نهم عزل می شود، مدت کوتاهی به اسکندریه مصر می‌رود و مدتی در آنجا می‌ماند. برای اینکه نشان دهد من حکومت دارم، سکه‌ای ضرب می‌کند که ظاهراً در موزه آقاخان تورنتو نگهداری می‌شود. مدت کوتاهی حکومت می‌کند و بعد لشکری می‌آید و او را می‌کشند. بنابراین این سریال به مصر مربوط نیست به لوئانته یا نزاریان شام ارتباط دارد و عمدۀ آن به ایران مرتبط است. مصر به خاطر مصرف داخلی و مخالفت با اسلام سیاسی و آمادگی جهان اسلام به این سریال پرداخت. بعید هم نیست در آینده به دیگر جریان‌ها و فرقه‌ها بپردازند و ما با اسلام سیاسی‌هراسی مواجه شویم. پنج قسمت اولش است که به اسلام سیاسی بر خورده است.

مصر لیدر جریان فکری جهان اسلام است

وی با طرح این سؤال که  در مصر چه اتفاقاتی افتاد، گفت: باید موج‌‌های تاریخی مصر را یک مرور کنیم و بعد ببینیم اسلام سنتی و سایر جریان‌های فکری چه واکنشی نسبت به این موج‌ها داشتند. از 226 سال قبل در 1213 قمری یا 1798 میلادی که ناپلئون حمله می‌کند و می‌گویند توپ‌های ناپلئون مسلمانان را بیدار کرد، تقریباً 6 موج مصر را فرا گرفت. مصر با بقیه کشورهای عربی تفاوت دارد. کشورهای عربی پول دارند، اما مصر پول ندارد. 

بحطایی ادامه داد: کتابی با نام «مصر از زاویه‌ای دیگر» از خانم جمیله کدیور منتشر شده است. سفرنامه 300 صفحه‌ای جریانات فکری را در آن بازه زمانی خوب ریشه‌کاوی کرده است. مصر مهم است. شناخت مصر مهم است. این سرزمین، لیدر جریان فکری جهان اسلام است. از 226 سال قبل تا الان جریان اول که تاکنون ادامه دارد، محمدعلی پاشا و طهطاوی بود. کتابی با عنوان «تخلیص‌ الابریز فی‌ تلخیص‌ با‌ریز» نوشته شد. یعنی پاکسازیِ آب را بیاور تا چهره مشعشع پاریس را نشان دهیم. در این کتاب اولین واکنش‌هایی که اسلام نسبت به مدرنیته و حمله ناپلئون دارد و علت عقب ماندگی اسلام را خوب تحلیل کرده است. اینها نسل اول هستند که با سخت‌افزارهای غرب مواجه می شوند که چرا غرب از جهت‌های مختلف جلوتر از ما است. این جریان شکست می خورد.

این پژوهشگر فرقه‌ها گفت: نسل دوم امثال سید جمال است که بیداری اسلامی را مشخص می‌کند و عبدُه که اسلام انقلابی و بیداری را مطرح می‌کنند. نسل سوم، با جنگ جهانی اول مواجه می شود که سعد زغلول است. در این دوران بریتانیا جدا می‌شود.  

روح فرهنگیِ حاکم بر مصر را تفکرات سکولار شکل می‌دهد

وی با اشاره به اینکه از کنار نسل چهارم و پنجم سه جریان شکل می‌گیرد،‌افزود: یکی پان عربیسم است به سردمداری جمال عبدالناصر. او ناسیولانیست دیکته‌ای و دیکتاتوری است. دوم، حسن البناء است که در همین دوران، شکل‌گیری اسرائیل را شاهدیم. پان‌عربیسم در مصر خودش را خوب نشان می‌دهد. در کنارش طه حسین است که نباید آن را متعلق به گذشته بدانیم. دقیق‌ترین بسته‌ای که درباره سکولاریزم و لیبرالیسم در مصر ارائه می‌شود، متعلق به اوست. در کتاب‌های «فی الأدب الجاهلی»، «فی التاریخ الجاهلی» و «مستقبل الثقافة فی مصر» اندیشه خود را می‌گوید. تکلیف خودش را مدرنیته مشخص می کند. به جهان اسلام نسخه می‌دهد که چه قسمت‌هایی از فرهنگ غرب را بگیریم. وزیر امروزین مصر می‌گوید روح فرهنگیِ حاکم بر مصر، طه حسین است.

بطحایی گفت: الان در مصر دوئلی بین اسلام سیاسی و اسلام سکولار است. تقریباً اسلام سنتی جمع شده است. تنها یکی از مشاوران احمد الطیب گفته بود سریال حشاشین به فرقه‌گرایی منتج می‌شود. اسلام سنتی در مصر اسلام کاملاً کنترل شده است. در هر صورت الأزهر واکنش مطلوبی ندارد. اما میدان‌دار در تمام این صحنه‌ها،‌ خالد منتصر و عکاشه است. اینها افراد تأثیرگذاری هستند. پزشک خالد در خیلی از حوزه‌ها وارد شده و سکولاریزم است. او دو سفر به آلمان و هلند می‌رود. می‌گوید واکنش‌ها را نسبت به حشاشین می‌دانم. با مسلمانان هلند که صحبت کردم، از لحاظ لهجه انتقاد کردند،‌ اما از نظر جریانی می‌گویند، به نظر ما بهترین فیلمی است که توانسته اسلام سیاسی و تکفیری‌ها را منکوب کند.

وی با تصریح بر اینکه خوراک این فیلم کاملاً جریان‌شناسانه است و تاریخی نبینیم، در بیان راهکار گفت: اما چکار کنیم؟ به ذهنم می‌آید اسلام سنتی و مراجع تقلید باید سکوت کنند، همچنان که خود اسماعیلی‌ها سکوت کردند. صحبت درباره نزاریان باید متولی داشته باشد. ایران جزو تاریخش است، اما درباره حشاشین که مقداری مسئله دارد، نمی‌تواند صحبت کند. باید امثال آقاخان صحبت کنند. ما انتظار داریم وارد صحنه شود. البته آقای داریوش محمدپور از مؤسسه اسماعیلیه واکنشی داشت.

دیگر خبرها

  • تحرک بین المللی دانشجویان انتقال فناوری به جهان را تسهیل می‌بخشد
  • آینده بورس در چند پرده
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • اولین پوست الکترونیکی قابل کشش در جهان
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • چرا کشوری مثل مصر سریال «حشاشین» را ساخت؟
  • بهره‌برداری از پروژه فروسیلیس منگنز ازنا در چند ماه آینده
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • یسنا دختر ترکمن صحرا سالم پیدا شد
  • چرا کشوری مثل مصر سریال "حشاشین" را ساخت؟