Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،کارشناسان در آزمایشگاه JPL ناسا به تازگی آزمایش‌ها برای بررسی عملکرد و کارایی مریخ نورد مارس ۲۰۲۰ را انجام داده‌اند،  قطعه‌های این مریخ نورد که در آزمایشگاه‌هایی در کشور‌های مختلف ساخته شده است برای سرهم شدن به کالیفرنیا و آزمایشگاه ناسا منتقل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  قرار است مریخ نورد مارس ۲۰۲۰ در تابستان سال آینده میلادی به فضا پرتاب و پس از هفت ماه سفر به سیاره مریخ برسد؛ مریخ نورد مارس ۲۰۲۰ دارای شباهت‌هایی با مریخ نورد کنجکاوی است که درسال ۲۰۱۲ به سیاره مریخ پرتاب شده و اکنون به انجام ماموریت در سطح این سیاره مشغول است.   کارشناسان برای بررسی کارایی و قابلیت‌های مریخ نورد‌هایی که به سیاره سرخ ارسال می‌کنند از هر مریخ نورد ۲ نمونه می‌سازند که یک نمونه واقعی و دیگری نمونه آزمایشی است.  
نمونه آزمایشی از لحاظ مختلف در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می‌گیرد و قل دیگر آن به ماموریت واقعی ارسال می‌شود. آزمایش‌هایی که مریخ نورد مارس ۲۰۲۰ باید پشت سر بگذارد از جمله آزمایش‌هایی که در آزمایشگاه انجام شد آزمایش چتر مخصوص نجات کاوشگر بود که باید از قابلیت خوبی برخوردار باشد تا افزون بر کاهش سرعت فرود کاوشگر به جو سیاره مریخ از آتش گرفتن محفوظ بماند.   آزمایش دیگری که قرار است بر روی نمونه آزمایشی مریخ نورد مارس ۲۰۲۰ انجام شود آزمایش تست صوتی است که دراین آزمایش امواج صوتی که کاوشگر درزمان ورود به جو سیاره مریخ با آن مواجه می‌شود و نیز امواج موجود در سطح سیاره مریخ درمحیطی شبیه سازی شده پخش می‌شوند و عملکرد دستگاه‌ها و حسگر‌های مریخ نورد در برابر آن‌ها سنجیده می‌شود.   گاهی اوقات امواج صوتی می‌توانند سبب بازشدن پیچ و مهره‌ها و آسیب دیدگی شدید مریخ نورد و دیگر تجهیزات فضایی شوند.   پس از پشت سر گذاشتن آزمایش امواج صوتی مریخ نورد به مدت یک هفته در محفظه خلا حرارتی قرار می‌گیرد که شبیه سازی از محیط فضا به ویژه سطح سیاره مریخ است تا دانشمندان مطمئن شوند مریخ نورد می‌تواند در آن محیط فعال باقی مانده و به ادامه ماموریت خود بپردازد.   در طول آزمایش‌ها هرمشکلی برای مریخ نورد پیش آید ثبت می‌شود تا راهکاری برای رفع آن پیدا شود.  
هدف کارشناسان از ساخت و ارسال مریخ نورد مارس ۲۰۲۰ بررسی نشانه‌هایی از وجود زندگی باستانی در سطح سیاره مریخ است.   همچنین مریخ نورد مارس ۲۰۲۰ با استفاده از بخش آزمایشگاهی خود می‌تواند نمونه‌هایی از سطح سیاره استخراج کند که درآینده برای ماموریت مریخ نورد‌های آینده مورد استفاده قرار بگیرد.
منبع:Space
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۰۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری مهر، انجمن جهانی فولاد در آخرین گزارش خود تولید فولاد جهان را در فصل نخست سال ۲۰۲۴ میلادی (ماه‌های ژانویه تا مارس) اعلام کرد؛ بنا بر آمار این انجمن در فصل نخست سال ۲۰۲۴، ۴۶۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تن فولاد در جهان تولید شد که ۱۶۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن از این میزان مربوط به ماه سوم این سال (مارس) بود.

تولید فولاد جهان در فصل نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۰.۵ درصد افزایش داشت و تولید ماه مارس امسال نسبت به ماه مارس سال گذشته ۴.۳ درصد کاهش داشت.

همچنین تولید فولاد ایران در فصل نخست سال ۲۰۲۴، ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تن و ۱۶.۳ درصد بیشتر از سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ بوده است. ایران در ماه مارس ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن فولاد تولید کرد.

چین در این مدت ۲۵۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن فولاد تولید کرد با این حال تولید آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۹ درصد کاهش داشت. طی این مدت علاوه بر چین تولید فولاد در ژاپن، آمریکا، روسیه و کره جنوبی هم نسبت به مدت مشابه سال پیش کاهشی بود.

در فصل اول سال ۲۰۲۴ میلادی چین، هند، ژاپن، آمریکا، روسیه، کره جنوبی، آلمان، ترکیه، برزیل و ایران به ترتیب رتبه‌های یک تا ۱۰ بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد جهان را در اختیار داشتند.

در میان ۱۰ کشور یادشده بیشترین رشد تولید فولاد در سه ماهه نخست امسال نسبت به سه ماهه نخست پارسال در ترکیه رقم خورد؛ این کشور در ژانویه تا مارس ۲۰۲۴، ۲۸.۴ درصد فولاد بیشتری نسبت به ماه‌های مشابه در سال ۲۰۲۳ تولید کرد. تولید هند نیز در این مدت ۹.۷ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته بود.

کد خبر 6096170

دیگر خبرها

  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴
  • خدمات اینترنت مخابرات یزد از طریق سامانه جامع غیرحضوری شد
  • از وطنم ایران تا شب‌نورد؛ با تارِ لطفی + فیلم
  • واکاوی تخصیص «۲ و نیم میلیارد دلار ارز برای مونتاژ ۲۵۰ هزار خودروی چینی» به جای تولید ۷۰۰ هزار خودرو در داخل!
  • مخالفت سوئد با تحقیقات بین‌المللی درباره انفجار «نورد استریم»