Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی در مراسم روز فناوری فضایی که در وزارت ارتباطات در حال برگزاری است، اظهار کرد: صنعت فضایی ایران یکی از پیشروترین دستاورد‌های انقلاب است.

وی با اشاره به روز ملی فناوری فضایی امسال گفت: امروزه رویکرد‌ها و اصطلاحاتی جدید وارد حوزه فضایی شده که خدمات فضا پایه، آزادسازی داده‌های فضایی، صندوق‌های خطر پذیر و اپراتور‌های خصوصی از جمله این اصطلاحات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صمیمی با بیان اینکه پژوهشگاه فضایی رسالت مدیریت تحقیقات فضایی را برعهده دارد، اظهار کرد: به سمت ایجاد هسته دانش محور در داخل و شبکه توانا در خارج از پژوهشگاه پیش رفته‌ایم و هسته دانای پژوهشگاه جوانان دانشمند و شبکه خارجی دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان هستند.

رئیس پژوهشگاه فضایی با اشاره به همکاری با دانشگاه‌ها اظهار کرد: برای رفع نیاز‌های آتی فناوری فضایی با ۱۳ دانشگاه و ۱۲۰ استاد تعامل داریم و تعامل تحقیقات دانشجویان را جهت‌دهی کرده‌ایم.

وی ادامه داد: در پروژه طراحی و ساخت ماهواره، زیرسیستم‌ها را به کمک دانشگاه‌ها پیش می‌بریم و بیش از ۴ میلیارد تومان قرارداد بسته‌ایم.

صمیمی با اشاره به توسعه زیر ساخت‌های آزمایشگاهی گفت: نگاه ما به این زیرساخت‌ها ملی است و سه شنبه آزمایشگاه جدید پژوهشگاه افتتاح می‌شود و به تمام نیاز‌های آزمایشگاهی در بخش فضا پاسخ می‌دهد.

رئیس پژوهشگاه فضایی درباره توسعه کاربرد‌های فضایی گفت: در راستای همکاری با دستگاه‌ها دولتی توانسته‌ایم سامانه پایش کشاورزی و آمایش سرزمین و حقآبه را پیش ببریم.

ماهواره ظفر تا شهریور ۹۸ آماده می شود

در ادامه حجت تارزاده دبیر ستاد مراسم روز ملی فناوری فضایی گفت: تارزاده دبیر روز فناوری فضایی در مراسم روز فناوری فضایی که امروز برگزار شد با اشاره به پرتاب اولین ماهواره بومی ایران اظهار کرد: به دنبال پرتاب ماهواره امید به فضا این روز نامگذاری شد و فناوری فضایی از برکات انقلاب اسلامی است.

وی با اشاره به برنامه‌های فضایی طی سال‌های گذشته گفت: درسال ۸۸ با پرتاب موفق کاوشگر ۳ و نمایی از مصباح، طلوع و نوید روز فناوری فضایی برگزار شد و تولید ماهواره بر سیمرغ هم در همان سال انجام گرفت.

دبیر مراسم روز فناوری فضایی با اشاره برنامه روز فناوری فضایی در سال ۸۹ گفت: سال ۸۹ ماهواره‌های رصد، فجر و ظفر رونمایی شدند که رصد و فجر در مدار قرار گرفتند و ظفر تا شهریور ۹۸ آماده می‌شود

تارزا‌ده ادامه داد: سال ۹۰ ماهواره نوید پرتاب شد و مدل توسعه یافته زهره در سال ۹۱ رونمایی شد؛ سال۹۲ ماهواره‌های تدبیر و خلیج فارس رونمایی شدند و دومین میمون به نام فرگام پرتاب شد و سالم به زمین بازگشت، سال ۹۳ ماهواره فجر پرتاب شد و آزمایشگاه ملی سنجش در سال ۹۴ رونمایی شد؛ ۹۵ ماهواره مهندسی ناهید یک رونمایی شد و اکنون بسیاری از پروژه‌ها عملیاتی شدند؛ سال گذشته نیز پیش نویس قانون فناوری فضای رونمایی شد.

وی با اشاره به روز فناوری فضایی سال ۹۷ گفت: آینده‌ای روشن برای این صنعت پیش روی ایران خواهد بود و روز فناوری فضایی امسال با پیام صلح و دوستی دستاورد چهار دهه خودباوری کار خود را آغاز کرده است.

دبیر فناوری فضایی با اشاره به اهمیت فضا اظهار کرد: امیدوار هستیم به کمک بخش دولتی و با اتکا به توان داخلی کشور بتوانیم موفقیت‌هایی خوب کسب کنیم.


انتهای پیام/

169 / 159 فناوری فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آذری‌جهرمی هوافضا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فناوری فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آذری جهرمی هوافضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۰۶۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از تک کرانچ، در چهارم مارس، مأموریت هم‌سواری «ترنسپورتر ۱۰» (Transporter-10) شرکت اسپیس‌ایکس از پایگاه نیروی فضایی واندنبرگ کالیفرنیا پرتاب شد و دو ماهواره متعلق به شبکه هابل را به مدار زمین فرستاد. این ماهواره‌ها اکنون موفق به انجام کاری به ظاهر غیرممکن شده‌اند: برقراری ارتباط بلوتوث با زمین از فاصله بیش از ۳۷۰ مایلی (۶۰۰ کیلومتری).

شبکه هابل که در سال ۲۰۲۱ توسط الکس هارو، بن وایلد، و جان کیم تأسیس شد، با چالشی سخت روبرو بود، زیرا ارتباطات بلوتوث معروف به این هستند که حتی وقتی کاربران در یک اتاق هستند نیز ممکن است قطع شوند. وایلد، بنیان‌گذار شرکت دیگری که با اینترنت اشیاء (IoT) سروکار دارد، وقتی برای نخستین بار با این مفهوم آشنا شد، شگفت‌زده شد. با این حال، از طریق تجربیات خود با دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیا ء، به این نتیجه رسید که این دستگاه‌ها بسیار انرژی‌بر و گران هستند از این رو برای ارتباط جهانی مناسب نیستند.

راه‌حل این مشکل در ارتباطات کم مصرف بلوتوث نهفته است که هابل به تازگی آن را به نمایش گذاشته است. هارو، مدیرعامل هابل، در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: با نشان دادن اینکه ما می‌توانیم سیگنال‌ها را مستقیماً از تراشه‌های بلوتوث ارسال کنیم و آن‌ها را در فضا و از فاصله بیش از ۶۰۰ کیلومتری دریافت کنیم، هزاران شکاک که ادعا می‌کردند آنچه ما در تلاش برای انجام آن هستیم غیرممکن است را رد کرده‌ایم.

این فناوری چگونه کار می‌کند؟

هابل به هیچ وجه فناوری بلوتوث را دوباره اختراع نمی‌کند. در عوض، ماهواره‌های آن با تراشه‌های بلوتوث ۳.۵ میلی‌متری موجود در بازار که تنها یک به‌روزرسانی نرم‌افزاری دریافت کرده‌اند، ارتباط برقرار می‌کنند. این به‌روزرسانی به تراشه‌ها اجازه می‌دهد تا با استفاده از توان کم، از جمله یک ماهواره در حال چرخش در فضا، ارتباط برقرار کنند.

آنتن آرایه‌ فازی ماهواره، که مانند یک ذره‌بین عمل می‌کند، می‌تواند سیگنال‌های کم‌قدرت را از تراشه‌های روی زمین دریافت کند. محققان همچنین مجبور بودند مشکلات مربوط به داپلر و عدم تطابق فرکانس‌ها در ارتباطات را حل کند، زیرا داده‌ها بین اشیاء که با سرعت‌های بالا در حال حرکت بودند، مبادله می‌شدند.

این شرکت ادعا می‌کند که مشکل ارتباط جهانی را با کاهش ۲۰ برابری مصرف باتری و کاهش ۵۰ برابری هزینه‌های عملیاتی حل کرده است. شرکت قصد دارد یک میلیارد دستگاه در سراسر جهان را متصل کند و با فناوری خود صنایع مختلف را متحول سازد.

هارو افزود: مأموریت ما برای ساخت نخستین شبکه واقعاً جهانی، مقرون‌به‌صرفه و کارآمد پیشرفت قابل‌توجهی داشته است. 

هابل اعلام کرده است که هم اکنون با مشتریان آزمایشی در زمینه دستگاه‌های مصرفی، ساخت و ساز و زیرساخت، زنجیره تأمین و لجستیک، کشاورزی، نفت و گاز، و دفاع همکاری می‌کند.

راه پیش رو

اواخر سال جاری، هابل قصد دارد تا سومین ماهواره خود را در یک مأموریت ترنسپورتر دیگر به فضا پرتاب کند و در ماه‌های بعد با پرتاب چهارمین ماهواره، مجموعه بتا خود را تکمیل کند. تا اواخر ۲۰۲۵ تا اوایل ۲۰۲۶، این استارتاپ برنامه‌ریزی کرده است تا ۳۲ ماهواره را یکجا به فضا پرتاب کند تا مجموعه تولیدی خود را کامل کند.

هنگامی که این مجموعه آماده شود، امکان برقراری ارتباط بلوتوث با ماهواره هابل را حداقل ۸ بار در روز فراهم می‌آورد. با افزایش مقیاس مجموعه، هابل مشتاق است تا در خدماتی مانند نظارت بر خاک یا حتی مواردی که نیاز به پوشش مداوم دارند مشارکت کند.

وایلد در اطلاعیه مطبوعاتی گفت: با فروش سالانه نزدیک به ۵ میلیارد دستگاه بلوتوث، شبکه ما این ظرفیت را دارد تا با فراهم آوردن ارتباط جهانی قابل دسترس، کم‌مصرف و مقرون‌به‌صرفه، تأثیر قابل‌توجهی بر روی زمینه‌های متعدد داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را در کشور دارد
  • مقام دوم گردش مالی در کشور برای صنعت غذایی
  • پردازش انسان‌گونه داده‌ها با استارت‌آپ «هوش فضایی»
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
  • اولین ارتباط بلوتوثی فضایی برقرار شد
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در ایران
  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر